top of page

Ontdek de stad

De Waterpoort ligt op vijf minuten lopen van het bruisende bourgondische centrum. Op de vele terrassen in de stad geniet je van de echte Bossche bollen of een vers getapt biertje. Neem een kijkje in de Sint-Janskathedraal of ontdek de rijke historie tijdens een vaartocht op de Binnendieze. Voor het grote culinair genieten is er keuze uit talrijke leuke kroegjes en smaakvolle restaurantjes.

(Er)vaar de Binnendieze

De Binnendieze is met recht één van de grootste publiekstrekkers in ’s-Hertogenbosch. De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van de stad. Vaar in een karakteristieke open boot in de open lucht en onder de bebouwing door en ontdek de spannende waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad. Deze vaarroute is alleen toegankelijk voor elektrische bootjes.

De Sint-Janskathedraal

De Sint-Janskathedraal is een laatgotisch, rijkversierde kerk die tussen 1380 en 1520 gebouwd is. De kathedraal imponeert door zijn omvang en enorme rijkdom aan beeldhouwwerk. Uniek in Nederland zijn de dubbele luchtbogen en uniek in de wereld zijn de 96 luchtboogfiguren. Tip: beklim na je bezoek de 43 meter hoge toren en geniet van het magnifieke uitzicht.

Het Museumkwartier

Design Museum Den Bosch vormt samen met Het Noordbrabants Museum één van de grootste museumgebouwen van Nederland. Bezoek het Museumkwartier en ontdek een veelheid aan kunst, cultuurhistorisch erfgoed en design onder één dak. Tijdens openingstijden ben je ook welkom in de stadstuin, de brasserie, de museumshop en de bibliotheek. Ook zonder ticket.

Bourgondische cultuur

Culinair genieten, dat kan zeker in 's-Hertogenbosch De stad heeft een bruisend centrum met tal van leuke kroegjes en smaakvolle restaurantjes. Er zijn een drietal populaire restaurantgebieden te vinden: de Uilenburg, de Korte Putstraat en de Parade. Maar ook buiten deze gebieden kun je bourgondisch genieten!

Shoppen

Hippe conceptstores, trendy modewinkels en mooie boetiekjes. Shoppen in Den Bosch is shoppen in een uniek cultuurhistorisch decor, zowel in de grotere winkelstraten als in de sfeervolle zijstraatjes. Shop till you drop!

Op donderdagavond is het koopavond in de binnenstad van Den Bosch en op zondag zijn winkels van 12.00 uur geopend.

Kaartverkoop

 Voor o.a. Binnendieze, rondleidingen en stadswandeling individuelen

 

VVV ’s-Hertogenbosch

Markt 77

5211 JX ‘s-Hertogenbosch

en

Balie Bolwerk Sint Janssingel 25 (aan de Dommel, 5 min lopen)

5211 DA ’s-Hertogenbosch
 

Of kijk voor meer informatie, openingstijden en voor andere leuke uitjes, evenementen, activiteiten voor kinderen enz. op

 

www.visitdenbosch.nl

en

www.dagjedenbosch.nl 

bottom of page